Svinjski kotleti z mandlji

Znam svetuje

Jed, ki jo naredimo, ko nam zmanjka idej in se nam povrhu še mudi. Ta jed bo pripravljena v pol ure, ljubitelji mesa, predvsem svinjine, pa bodo navdušeni.

Sestavine

  • 4 svinjski kotleti
  •  60 g olupljenih mandljev
  •  25 g parmezana
  •  50 g slanine
  •  50 g masla
  •  sol
  •  poper

Priprava

1Mandlje sesekljamo skupaj z naribanim parmezanom. Nastala bo moka, ki ji dodamo sol in poper.

2V ponvi stopimo maslo in ga prelijemo na krožnik. Kotlete porežemo ob straneh, da se nam ne bodo zvijali med peko. Dobro jih namočimo v maslu. Z obeh strani jih še povaljamo v mešanici parmezana in mandljev, da dobimo neke vrste paniranja.

3V večji ponvi, najbolje teflonski, da se ne prijema, najprej pocvremo na koščke narezano slanino. Dodajanje maščobe ni potrebno, saj je bo dovolj od slanine.

4Na pocvrto slanino dodamo kotlete in jih na zmernem ognju popečemo z obeh strani. Nekaj minut na vsaki strani bo dovolj, da se lepo hrustljavo, zlato obarvajo. Pečene kotlete prestavimo na krožnik, po njih potresemo koščke popečene slanine in postrežemo. Še skleda zelene solate in kosilo je pripravljeno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite