Malinov liker z rdečim vinom

Znam svetuje

Okusen liker z malinami, ki ga lahko ponudimo kot aperitiv ali pa z njim pripravimo različne koktejle.

Sestavine

  • 400 g malin
  • 500 ml kakovostnega rdečega vina
  • 150 ml vodke
  • 1 vaniljev strok
  • 1 neškropljena limona – lupinica
  • 250 g sladkorja

Postopek

1Maline najprej očistimo in operemo. Izbiramo sveže, zrele sadeže, še najboljši so takoj po obiranju. Sadeže osušimo in stresemo v večji steklen kozarec. Z leseno žlico jih pretlačimo, da spustijo sok in prelijemo z rdečim vinom – priporočamo teran ali refošk. Kozarec zapremo, pretresemo in pustimo 2 dni, vmes občasno pretresemo.

2Vaniljev strok prerežemo in izdolbemo semena. Stresemo v streklen kozarec, dodamo še naribano limonino lupinico in prelijemo z vodko. Kozarec zapremo in prav tako pustimo 2 dni.

3Po dveh dnevih mešanico malin in vina precedimo skozi gazo, da izločimo semena. Polovico tekočine prelijemo v ponev, dodamo sladkor in na zmerni temperaturi kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi, kar traja približno 7 minut. Tekočina bo postala nekoliko sirupasta.

4Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

5Skozi gazo prav tako precedimo vodko, da odstranimo lupinico in vaniljo.

6V večji posodi zmešamo sirup, malinovo vino in vodko, dobro premešamo in liker prelijemo v steklenice. Pustimo počivati pri sobni temperaturi še 2 dni, nato shranimo v hladilniku. Hranimo ga lahko do enega meseca.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite