Ocvrte bučke

Znam svetuje

Bučke, ocvrte v testu za palačinke, nas dobro nasitijo. Jemo jih lahko z jogurtovo omako in zraven postrežemo solato s paradižnikom.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 170 g bele moke
  • sol
  • olje za cvrtje

Postopek

1Jajci razbijemo v posodo, dodamo mleko in mineralno vodo in z metlico dobro zmešamo. Solimo in med mešanjem postopoma dodajamo moko, nakar pustimo počivati 15 minut. Naredimo precej gostejše testo, kot je testo za palačinke, po potrebi dodamo več moke.

2Bučke operemo in narežemo na približno en centimeter debele kolobarje, nato pa kolobarje narežemo na palčke. Pomakamo jih v testo (pomagamo si z vilicami) in jih ocvremo v segretem olju, da se lepo zlato-rumeno zapečejo.

3Pečene bučkine palčke vzamemo iz olja in jih polagamo na papirnate brisačke. Pogosto jih menjamo, da popivnamo odvečno olje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite