Pečen file kovača

Znam svetuje

Dobro pripravljen file kovača polepša kulinarično izkušnjo.

Sestavine

  • file kovača (300 g)
  • olivno olje
  • sok limone
  • peteršilj
  • nekaj strokov česna
  • brezglutenska moka

Postopek

1Očiščenega kovača operemo pod tekočo vodo in ga do suhega obrišemo s papirnato brisačko. Nato ga premažemo z mešanico olivnega olja, limoninega soka ter narezanega česna in peteršilja.

2Ribo nato pustimo malo počivati (vsaj pol ure), da se prepoji z okusi začimbne mešanice. Z začimbno mešanico namažemo tudi notranjost.

3Potem z ribe z roko odstranimo začimbe in jo malo pomokamo. Ponev segrejemo in namažemo z malo olja, ki prenaša visoke temperature ter v njej pečemo kovača skupaj približno 20 minut. Najprej minuto na vsaki strani, nato pa izmenično po približno 4 do 5 minut na vsaki strani.

4Postrežemo ga s tržaško omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite