Popečena bageta, na katero damo sveže, popečene gobe, je preprosto odlična.
Sestavine za brusketo s popečenimi gobami
- 1 sveža bageta
- 3 stroki česna
- 500 g svežih gob (jurčki, lisičke, šampinjoni …)
- manjši šopek svežega peteršilja
- nekaj listkov sveže bazilike
- 1/2 manjše čebule
- oljčno olje
- sol in poper
- 20 g masla
Postopek
1Čebulo, baziliko in peteršilj drobno nasekljamo, dva stroka česna olupimo in stisnemo s stiskalnikom za česen. Uporabimo poljubne gobe, lahko tudi zmrznjene. Sveže očistimo in narežemo na manjše koščke.
2V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, dodamo gobe, jih solimo in pražimo 5 minut. Potisnemo jih k robu ponve in na sredino stresemo nasekljano čebulo, pražimo dve minutki, nato dodamo česen in pražimo, da česen zadiši.
3Česen in čebulo zmešamo z gobami, dodamo nasekljana zelišča, po potrebi solimo in popramo po okusu. Pražimo, da vsa tekočina izhlapi in na koncu vmešamo košček masla.
4Bageto narežemo na 1 do 2 centimetra debele rezine. Z obeh strani jih popečemo v ponvi ali toasterju. Po eni strani popečenega kruha podrgnemo s svežim strokom česna in bruskete nadevamo s popečenimi gobami.