Poletna jed.
Sestavine
- 1 izdolbena srednje velika zelena bučka
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 3 kose hrenovke brez ovoja ( orig. 1,5 hrenovke)
- 4 žlice mletih ovsenih kosmičev
- 1 jajce
- 1 žlica ribanega sira
Priprava
1Vse sestavine narežemo na trakove, česen na drobne kose. Popražimo čebulo in ji dodamo bučke ter česen. Popražimo toliko, da se omehčajo in se pokuha odvečna tekočina. Dodmo narezane hrenovke in še malo popražimo.
2Sestavine odstavimo s štedilnika in jih ohladimo. Vmešamo mlete ovsene kosmiče, dodamo jajce in ribani sir. Dobro premešamo sestavine.
3Segrejemo olje na ponvi. Maso za polpete z žlico nadevamo na ponev in oblikujemo polpete.
4Počasi popečemo do zlato rjave barve z obeh strani. Polpete lahko postrežemo samostojno s solato ali kot prilogo. Mi smo si zraven privoščili kremno špinačo in pečen krompir.