Rezina je sladka in hladna ter soฤna, ravno pravลกnja za tople dni.
Sestavine za puding rezino z breskvami
Testo
- 3 jajca
- 9 ลพlic sladkorja
- vanilin sladkor
- 9 ลพlic mleka
- 9 ลพlic olja
- pecilni praลกek
- 9 ลพlic moke tipa 500
- 3 ลพlice kakava
Polivka
- 2 dcl mleka
- 5 juลกnih ลพlic sladkorja
- 1 dcl ruma
- 1 kompot od breskev (lahko katerega drugega in kombinirate po okusu tudi pudingov preliv)
Preliv od pudinga
- 2 vreฤki pudinga ฤokolada (vanilija)
- 6 ลพlic sladkorja
- 8 dcl mleka
- 250 g mascarpone sira
- 250 ml sladke smetane za stepanje , za povrhu
Postopek
1Peฤico segrejemo na 180 ยฐC. Vse sestavine zdruลพimo v zmes ter vlijemo v pekaฤ poljubne oblike na peki papir in peฤemo ventilacijsko 17 minut. Pekaฤ s pomocjo veฤjega pekaฤa obrnemo, odstranimo peki papir, nato pa po isti poti testo vrnemo v prvotni pekaฤ/model.
2Prek testa poloลพimo na koลกฤke zrezane breskvice. Mi smo uporabili breskov kompot, lahko pa tudi katerega drugega. Pomembno je le, da je sadje soฤno. Skuhamo dva pudinga (glede na okus lahko izberemo ฤokoladnega ali vanilijevega) v 8 dcl mleka, v kuhan puding vmeลกamo 250 g mascarponeja.
3ล e vroฤo zmes prelijemo prek testa in sadja ter pustimo, da se malce ohladi. V modelฤek za dekoriranje damo stepeno smetano in na vsak del (iz podanih koliฤin dobimo okoli 15 kosov) stisnemo eno kepico.
4Vse skupaj damo v hladilnik, da sladica tam prenoฤi.