Rezina je sladka in hladna ter sočna, ravno pravšnja za tople dni.
Sestavine za puding rezino z breskvami
Testo
- 3 jajca
- 9 žlic sladkorja
- vanilin sladkor
- 9 žlic mleka
- 9 žlic olja
- pecilni prašek
- 9 žlic moke tipa 500
- 3 žlice kakava
Polivka
- 2 dcl mleka
- 5 jušnih žlic sladkorja
- 1 dcl ruma
- 1 kompot od breskev (lahko katerega drugega in kombinirate po okusu tudi pudingov preliv)
Preliv od pudinga
- 2 vrečki pudinga čokolada (vanilija)
- 6 žlic sladkorja
- 8 dcl mleka
- 250 g mascarpone sira
- 250 ml sladke smetane za stepanje , za povrhu
Postopek
1Pečico segrejemo na 180 °C. Vse sestavine združimo v zmes ter vlijemo v pekač poljubne oblike na peki papir in pečemo ventilacijsko 17 minut. Pekač s pomocjo večjega pekača obrnemo, odstranimo peki papir, nato pa po isti poti testo vrnemo v prvotni pekač/model.
2Prek testa položimo na koščke zrezane breskvice. Mi smo uporabili breskov kompot, lahko pa tudi katerega drugega. Pomembno je le, da je sadje sočno. Skuhamo dva pudinga (glede na okus lahko izberemo čokoladnega ali vanilijevega) v 8 dcl mleka, v kuhan puding vmešamo 250 g mascarponeja.
3Še vročo zmes prelijemo prek testa in sadja ter pustimo, da se malce ohladi. V modelček za dekoriranje damo stepeno smetano in na vsak del (iz podanih količin dobimo okoli 15 kosov) stisnemo eno kepico.
4Vse skupaj damo v hladilnik, da sladica tam prenoči.