Vložene jagode

Znam svetuje

Če smo pridni in imamo na vrtu jagode, so vložene jagode odličen način, da jih za zimo shranimo v sladkem sirupu. Tako pripravljene jagode dodajamo jogurtu, skuti, uporabimo pri pripravi sladic ali jih enostavno ponudimo kot sladico po okusnem kosilu.

Sestavine za vložene jagode

  • 500 g jagod
  • 500 ml vode
  • 350 g sladkorja
  • 1 limona – sok

Postopek

1Izberemo zrele, ne prevelike in zdrave sadeže. Jagode operemo, jim odstranimo peclje in posušimo na papirnati brisački. 

2Sirup pripravimo tako, da vodo in sladkor zavremo in pustimo vreti 5 minut. 

3Jagode razdelimo v dva sterilizirana kozarca za vlaganje. Limono stisnemo in s sokom pokapljamo jagode.

4Zalijemo z vročim sirupom in dobro zapremo.

5Kozarčka zavijemo v kuhinjski krpi in postavimo v visok lonec. Napolnimo ga z vodo in pristavimo na štedilnik. Zavremo in pustimo vreti še 30 minut, zatem kozarca pustimo v vodi, da se popolnoma ohladita.

6Vložene jagode shranimo v temnem in hladnem prostoru. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite