Malo bolj zdrava različica tortice, saj je v njej rdeča pesa.
Sestavine
Testo
- 2 srednje veliki kuhani rdeči pesi (velikost tenis žogic)
- 8 žlic mletih lešnikov (lahko tudi orehov, mandljev …)
- 2 žlici pšenične moke
- 2 čajna žlica pecilnega praška
- 3 žlice rastlinskega olja
- 2 žlici grenkega kakava
- 10 žlic sladkorja
- 3 jajca
- 1 čajna žlica cimeta
Nadev
- 250 g skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici mascarponeja
- po potrebi žlica ali dve sladke smetane
Preliv
- 100 g jedilne čokolade
- 50 g kokosovega masla
Priprava
1Kuhano in olupljeno peso zmiksamo. Penasto umešamo jajca in sladkor. Postopoma dodamo olje, kakav, moko s pecilnim praškom, zmiksano rdečo peso, cimet in oreščke.
2Pečemo v tortnem modelu, pokritem s peki papirjem, 45 minut na 180 °C. Če je notranjost že pečena, preverimo z zobotrebcem. Po potrebi podaljšamo čas pečenja.
3Ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti. Prvo plast pomažemo s skutnim nadevom. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita in oblijemo s stopljeno, premešano mešanico čokolade in kokosovega masla. Torto za kako uro postavimo v hladilnik.