Mafini iz beljakov so nam v mislih, ko imamo višek beljakov. Dodamo jim še orehe in čokolado, kar se lepo ujame s sladko lepljivostjo beljakov. Rumu se izognimo, če bodo sladico jedli tudi otroci.
Sestavine
- 4 beljaki
- 120 g sladkorja
- 150 g bele moke
- 60 g črne moke
- 40 g mletih orehov
- 2 žlici ruma
- 30 g narezane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
- 50 g stopljenega masla
- 1 dcl mleka
- 1/2 pecilnega praška
- ščepec soli
Priprava
1Stopimo maslo in ga zmešamo skupaj s sladkorjem in z narezanimi orehi. Dodamo mleko, rum, mlete orehe in moko, ki smo jo predhodno zmešali skupaj s pecilnim praškom in presejali ter sestavine dobro premešamo v gladko zmes.
2Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst snega. Z lopatko ga nežno vmešamo v maso. Z maso napolnimo pekač za mafine (velikosti za 12 kolačkov). Pečico segrejemo na 180°C in pečemo približno 20 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in peko po potrebi podaljšamo.