Mafini iz beljakov

Znam svetuje

Mafini iz beljakov so nam v mislih, ko imamo viลกek beljakov. Dodamo jim ลกe orehe in ฤokolado, kar se lepo ujame s sladko lepljivostjo beljakov. Rumu se izognimo, ฤe bodo sladico jedli tudi otroci.

Sestavine

  • 4 beljaki
  • 120 g sladkorja
  • 150 g bele moke
  • 60 g ฤrne moke
  • 40 g mletih orehov
  • 2 ลพlici ruma
  • 30 g narezane temne ฤokolade ali ฤokoladnih kapljic
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 dcl mleka
  • 1/2 pecilnega praลกka
  • ลกฤepec soli

Priprava

1Stopimo maslo in ga zmeลกamo skupaj s sladkorjem in z narezanimiย orehi. Dodamo mleko, rum, mlete orehe in moko, ki smo jo predhodno zmeลกali skupaj s pecilnim praลกkom in presejali ter sestavine dobro premeลกamo v gladko zmes.

2Beljakom dodamo ลกฤepec soli in jih stepemo v ฤvrst snega. Z lopatko ga neลพno vmeลกamo v maso. Z maso napolnimo pekaฤ za mafine (velikosti za 12 kolaฤkov). Peฤico segrejemo na 180ยฐC in peฤemo pribliลพno 20 minut. Z zobotrebcem preverimo, ฤe so peฤeni in peko po potrebi podaljลกamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite