Rezanci z gobami in kostanjem

Znam svetuje

Gobe in kostanj sta dve okusni jesenski sestavini, ki ju lahko poveลพemo v veฤ kot odliฤno omako za testenine.

Sestavine za rezance z gobami in kostanjem

  • 500 g meลกanih sveลพih gob
  • 1 pest suhih gob
  • 200 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 2 ฤebuli
  • 2 stroka ฤesna
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 ลพlica sveลพe nasekljanega peterลกilja
  • 25 g masla
  • 2 ลพlici oljฤnega olja
  • sol
  • poper
  • 400 g rezancev

Postopek

1V veฤji ponvi segrejemo olje in maslo. ฤŒebulo olupimo in drobno nasekljamo, dodamo jo v ponev. Suhe gobe zdrobimo in dodamo ฤebuli. Na nizki temperaturi praลพimo 15 minut, da se ฤebula in suhe gobe zmehฤata.

2Dodamo ลกe olupljen in nasekljan ฤesen. Polovico gob drobno nasekljamo, polovico nareลพemo, manjลกe gobe pa pustimo kar cele. Stresemo jih v ponev.

3Duลกimo 15 minut, dokler se gobe ne skuhajo. Kostanj grobo nasekljamo, nekaj jih pustimo tudi celih in ga dodamo k omaki. Prilijemo ลกe sladko smetano, dodamo peterลกilj, sol in poper ter kuhamo ลกe nekaj minut, da se okusi lepo poveลพejo.

4V veฤjem loncu zavremo 4 litre vode, jo posolimo in v njej skuhamo rezance po navodilih na embalaลพi. Kuhane odcedimo (nekaj vode prihranimo) in stresemo k omaki. Dobro premeลกamo, dodamo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine in takoj postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite