Kostanjevi browniji

Znam svetuje

Kostanjevi browniji, ko se povežeta okusa čokolade in kostanja, nastane nasitna in slastna sladica.

Sestavine

  • 200 g jedilne čokolade s 70% kakava
  • 175 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 250 g kostanjevega pireja
  • 2 žlici mleka
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 vaniljev strok – sredica
  • 1 pecilni prašek
  • 1/2 žličke soli
  • 70 g mlečne čokolade
  • 50 g masla

Postopek

1Maslo s čokolado stopimo v skledi, ki smo jo postavili nad posodo z vročo vodo. Mešamo toliko časa, da se oboje stopi, nato počakamo, da se zmes ohladi. Vmešamo sladkor, vsebino vaniljevega stroka in sol.

2Kostanj skuhamo, še vročega olupimo in z dvema žicama mleka v mikserju zmeljemo v kremo. Kostanjevo kremo vmešamo v stopljeno čokolado. Nato dodajamo jajce, vsakega posebej, ter jih dobro vmešamo v čokoladno zmes.

3Moko presejemo skupaj s kakavom in pecilnim praškom in to mešanico dodamo nazadnje. Vse sestavine dobro premešamo v gladko maso. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Za peko brownijev potrebujemo pekač velikosti 35×45 cm z vsaj 5 cm visokim robom.

4Pekač obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo pripravljeno zmes. Maso poravnamo in pečemo 20-25 minut na srednji legi. Z leseno paličico preverimo, če je biskvit pečen, in če ni, podaljšamo čas peke za 5 minut.

5Pripravimo še preliv iz mlečne čokolade in masla. V manjšo posodo nastrgamo čokolado, dodamo maslo in na nizki temperaturi mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma stopi.

6Pečen biskvit vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladi, okrasimo s prelivom iz mlečne čokolade in masla ter narežemo na manjše kocke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite