Kostanjevi browniji

Znam svetuje

Kostanjevi browniji, ko se poveลพeta okusa ฤokolade in kostanja, nastane nasitna in slastna sladica.

Sestavine

  • 200 g jedilne ฤokolade s 70% kakava
  • 175 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 250 g kostanjevega pireja
  • 2 ลพlici mleka
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 vaniljev strok – sredica
  • 1 pecilni praลกek
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 70 g mleฤne ฤokolade
  • 50 g masla

Postopek

1Maslo s ฤokolado stopimo v skledi, ki smo jo postavili nad posodo z vroฤo vodo. Meลกamo toliko ฤasa, da se oboje stopi, nato poฤakamo, da se zmes ohladi. Vmeลกamo sladkor, vsebino vaniljevega stroka in sol.

2Kostanj skuhamo, ลกe vroฤega olupimo in z dvema ลพicama mleka v mikserju zmeljemo v kremo. Kostanjevo kremo vmeลกamo v stopljeno ฤokolado. Nato dodajamo jajce, vsakega posebej, ter jih dobro vmeลกamo v ฤokoladno zmes.

3Moko presejemo skupaj s kakavom in pecilnim praลกkom in to meลกanico dodamo nazadnje. Vse sestavine dobro premeลกamo v gladko maso. Peฤico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Za peko brownijev potrebujemo pekaฤ velikosti 35×45 cm z vsaj 5 cm visokim robom.

4Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj vlijemo pripravljeno zmes. Maso poravnamo in peฤemo 20-25 minut na srednji legi. Z leseno paliฤico preverimo, ฤe je biskvit peฤen, in ฤe ni, podaljลกamo ฤas peke za 5 minut.

5Pripravimo ลกe preliv iz mleฤne ฤokolade in masla. V manjลกo posodo nastrgamo ฤokolado, dodamo maslo in na nizki temperaturi meลกamo toliko ฤasa, da se ฤokolada popolnoma stopi.

6Peฤen biskvit vzamemo iz peฤice, poฤakamo, da se ohladi, okrasimo s prelivom iz mleฤne ฤokolade in masla ter nareลพemo na manjลกe kocke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite