Slivovi cmoki

Znam svetuje

V ฤasu sliv si moramo poleg drobljenca obvezno pripraviti tudi slivove cmoke. Lahko jih pripravimo veฤjo koliฤino in jih shranimo v zmrzovalniku ali pa slive zamrznemo.

Sestavine

Testo

  • 1 kg krompirja
  • 250 g ostre moke
  • 1 jajce
  • 20 g masla
  • sol
  • pribliลพno 20 sliv
  • maslo
  • kruลกne drobtine
  • cimet
  • sladkor

Postopek

1Krompir skuhamo v olupkih, ga malo ohladimo, olupimo in stisnemo s stiskalnikom za krompir na veฤjo leseno desko. V krompirju naredimo jamico, vanjo damo jajce, na krompir nareลพemo maslo (na tanjลกe rezine), posolimo in posujemo z ostro moko.

2Testo zamesimo zelo na hitro, da se nam ne bo preveฤ lepilo. ฤŒe imamo bolj moker krompir, lahko dodamo ลกe malo moke, pazimo le, da je ne dodajamo preveฤ, saj bodo naลกi cmoki trdi.

3Slive operemo in jih odstranimo koลกฤico. Vzamemo koลกฤek testa, ga z rokami malo sploลกฤimo, na sredino damo slivo in dobro zapremo.

4V veฤjem loncu zavremo vodo in cmoke kuhamo 10 minut, oziroma dokler ne priplavajo na vrh.

5V ponvi raztopimo maslo in popraลพimo drobtine. Cmoke damo na kroลพnik, jih potresemo z drobtinami in sladkorjem ter po ลพelji tudi s cimetom in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite