Za vse ljubitelje čokolade je tu enostaven recept za odlično čokoladno rolado.
Sestavine
Biskvit
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g moke
- 20 g jedilnega škroba
- ščepec soli
- 1 žlička limoninega soka
- 2 žlici čokolade v prahu
- 2 dl mleka
- 2 žlici ruma (lahko spustimo)
Krema
- 250 ml smetane za stepanje
- 3 velike žlice Nutelle
- sladkor v prahu za posip
Postopek
1Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s škrobom, 1 žlico čokolade v prahu in sol. Rahlo premešamo.
2Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo približno 1 cm na debelo. Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi.
3Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo z drugo žlico čokolade v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit s pomočjo servete rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.
4Za pripravo kreme smetano stepemo in na koncu vmešamo še Nutello. Biskvit razvijemo, namočimo z mlekom in rumom (če ga bomo ponudili tudi otrokom, rum izpustimo) in nanj namažemo smetano z Nutello.
5Rolado zavijemo in potresemo s sladkorjem v prahu. Preden jo razrežemo, jo dobro ohladimo.