Dobra kremna špinačna omaka je res pravo razkošje na naši mizi in zna biti všeč tudi tistim, ki špinače ne marajo preveč.
Sestavine za kremno špinačno omako
- 1/2 kg špinače
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 žlica masla
- 3 stroki česna
- 100 g sveže naribanega parmezana
- ščepec muškatnega oreščka
- sol in poper po okusu
Postopek
1Špinačo dobro operemo, odstranimo stebla in jo narežemo. Česen olupimo in nasekljamo.
2V ponvi na nizki temperaturi stopimo maslo in na njem malo popražimo česen. Takoj ko zadiši, dodamo špinačo, sol, pokrijemo in dušimo na nizki temperaturi.
3Špinača bo spustila dovolj tekočine, zato je ni potrebno dodajati. Dušimo približno 15 minut, vmes večkrat premešamo.
4Ko je špinača mehka, dodamo smetano, parmezan, muškatni orešček in poper. Povišamo temperaturo in mešamo toliko časa, da se špinačna omaka zgosti, ne sme pa biti preveč tekoča.
5Postrežemo takoj.