Kako steriliziramo kozarce za vlaganje

Morda vas zanima

- Oglas -

Načinov, kako steriliziramo kozarce za vlaganje in tudi pripadajoče pokrovčke, je več. Zagotovo pa je to znanje, ki ga potrebujemo. Kozarci za vlaganje so namreč nepogrešljiv pripomoček pri pripravi ozimnice in konzerviranju hrane. Gre za steklene posode, ki so namenjene shranjevanju različnih živil, kot so marmelade, vložene zelenjave, sadja in drugih konzerv. Kozarci za vlaganje so na voljo v različnih velikostih in oblikah, od manjših za enkratno uporabo do večjih, ki se lahko uporabljajo za večkratno vlaganje.

Kozarce za vlaganje lahko steriliziramo na več načinov

1V pečici: Kozarce operite s toplo vodo in detergentom ter jih dobro sperite. Položite jih v pečico in nastavite temperaturo na 120°C. Pečico ogrejte na to temperaturo in pustite kozarce v njej 15-20 minut. Nato izklopite pečico in pustite kozarce, da se ohladijo v pečici.

2V vreli vodi: Kozarce operite s toplo vodo in z detergentom ter jih dobro sperite. Postavite jih v večji lonec, prelijte z vodo in vodo zavrite. Kozarce pustite v vreli vodi 10-15 minut. Nato jih vzemite iz vode in jih postavite na čisto kuhinjsko krpo, da se posušijo.

3V pomivalnem stroju: Kozarce operite s toplo vodo in detergentom ter jih dobro sperite. Položite jih v pomivalni stroj in nastavite program z najvišjo temperaturo. Ko se program zaključi, pustite kozarce v pomivalnem stroju, da se posušijo.

Nasvet

Ne glede na to, katero metodo izberete, je pomembno, da pred uporabo kozarcev preverite, ali so popolnoma suhi in da pri rokovanju z njimi uporabljate čiste roke.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad