Odlični mafini s sirom mascarpone in dodatkom grenkega kakava, imajo okus kot tiramisu in se topijo v ustih. Uporabite recept za biskvitno testo brez vaganja (tehtanja), ki ga pripenjamo v receptu.
Sestavine za mafine s sirom mascarpone
- podvojena doza biskvitne mase (glej recept: biskvitno testo brez vaganja)
 - 100 g sira mascarpone
 - 4 zvrhane jušne žlice surovega kakava
 - 1 čajno žlico cimeta v prahu
 - 2 vaniljeva sladkorja
 
Postopek
1Naredimo maso za biskvit, dodamo cimet in kakav. Dobro premešamo. 
V drugi posodi zmešamo mascarpone in vaniljev sladkor.
2Modele za mafine napolnimo do polovice, nato dodamo čajno žlico mascarponejeve mase in prekrijemo z biskvitno maso do vrha modela.
3Pečemo po receptu biskvitnega testa brez vaganja. Sveže pečeni so najboljši, če vam pa ostanejo, jih shranite v hladilniku.