Aromatično pecivo iz hokaido buče nam predstavlja plodove jeseni v sladici. Ta recept združuje nežno sladkost hokaido buče s toplimi začimbami, kot sta cimet in muškatni orešček, ter se ponaša z bogatim okusom čokolade iz čokoladnega preliva.
Sestavine za aromatično pecivo iz hokaido buče
Biskvit
- 200 g polnozrnate moke
 - 100 g kokosovega sladkorja
 - 400 g hokaido buče
 - 50 g brusnic
 - 2 jajci
 - 2 žlici oljčnega olja
 - 1/2 pecilnega praška
 - ščep soli
 - cimet
 - muškatni orešček
 
Čokoladni preliv
- 200 g jedilne čokolade
 - 125 g masla
 
Priprava
1Pečico segrejemo na 180°C in v rumu namočimo brusnice. Pekač, v katerem bomo pekli bučo, obložimo s peki papirjem. Buči odstranimo peške in z lupino vred narežemo na večje kose. Bučo pečemo 15 minut. Ko je pečena, ji odstranimo lupinoiin jo spasiramo v pire s paličnim mešalnikom.
2Medtem v skledi zmešamo moko, pecilni in ščep soli. Dodamo začimbe in brusnice. Jajci stepemo s sladkorjem, dodamo olje in bučni pire. Mešanici jajc in buče postopno dodajamo moko, da dobimo homogeno testo.
3Pečemo 50 minut na 180°C. Še vroče pecivo namažemo z marmelado in ga nato prelijemo s čokoladnim prelivom.
4Čokoladni preliv: pripravimo ga tako, da nad soparo stopimo čokolado in maslo. Mešamo, dokler preliv ne postane tekoč. Preden postrežemo, počakamo, da se čokoladni preliv strdi.