Rižota z divjimi šparglji

Znam svetuje

Kremna in okusna rižota z divjimi šparglji je odlična spomladanska jed. Škoda, da šparglji ne rastejo kar vse leto.

Sestavine za rižoto z divjimi šparglji

  • 300 g riža
  • 300 g divjih špargljev
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 50 g parmezana
  • 20 g masla
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Postopek

1Špargljem odlomimo vršičke in jih damo na stran. Preostalo steblo lomimo na 2 do 3 centimetre dolge koščke vse do olesenelega dela.

2Iz olesenelih delov naredimo osnovo, s katero bomo zalivali rižoto. Damo jih v manjši lonec, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo na zmernem ognju, dokler je ne bomo potrebovali. Lahko uporabimo polovico vode in polovico juhe (ali malo jušne kocke).

3Čebulo drobno nasekljamo, damo v večjo ponev, solimo in popražimo, da se razpusti.

4Česen olupimo in stisnemo na čebulo, premešamo in popražimo toliko, da česen zadiši. Dodamo stebla špargljev in pražimo 5 minut, nato dodamo še riž in pražimo toliko časa, da riž postekleni. Približno pet minut.

5Zalijemo z osnovo iz špargljev toliko, da je riž pokrit ter solimo in popramo po okusu. Dobro premešamo.

6Rižoto večkrat premešamo in zalivamo z osnovo, vsakič eno zajemalko. Po 10 do 15 minutah (odvisno od riža) dodamo še glavice špargljev in kuhamo še približno 5 minut.

7Rižoto odstavimo, ji vmešamo maslo in parmezan, pokrijemo in pustimo pet minut, nato postrežemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite