Zdravi čokoladni mafini

Morda vas zanima

- Oglas -

Kdo si ne želi posladkati brez slabe vesti? To je recept za vse ljubitelje čokolade in mafinov, še posebej ta sočnih. Recept ne vsebuje glutena in je primeren tudi za vegane.

Sestavine

  • 2 srednji banani, zreli
  • 2 jajci
  • 100 g medu
  • 200 g mandljeve moke
  • 50 g kokosovega masla, stopljenega
  • 3 jušne žlice kokosa
  • 40 g pravega kakava
  • 2 čajni žlički ekstrakta vanilje
  • ščepec soli
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • čokoladne kapljice

Priprava

1Pečico segrejmo na 180°C in pekač za mafine obložimo s papirnati modelčki.

2V večji posodi zmečkamo banani, nato jima dodamo ekstrakt vanilje in med ter dobro premešamo. Lahko si pomagamo z mikserjem ali paličnim mešalnikom.

3Zmesi dodajte jajci in stopljeno kokosovo maslo.

4V drugi posodi zmešajte mandljevo moko, kokos, kakav, sodo bikarbono in sol ter vse sestavine dobro premešajte.

5Obe zmesi združite in premešajte, da se povežeta, nato pa dodajte čokoladne kapljice ter ponovno premešajte.

6Zmes porazdelite v papirnate modelčke, ki ste jih položili v pekač.

7V segreti pečici mafine pecite 18 min, nato zobotrebec zabodite v mafin in ga potegnite ven. Če na zobotrebcu ostane mokra masa, mafini še niso nared. Pustite jih peči, dokler ne potegnete suhega zobotrebca.

8Pekač vzamite iz pečice in mafine pustite še 5 minut počivati, nakar jih dajte ven iz pekača.

Nasveti

  • Pazite, da se maslo stopi na sobni temperaturi oz. naj se rahlo ohladi, če ga segrevate na štedilniku ali v mikrovalovni. Če bo maslo previsoke temperature, bo v zmesi jajce zakrknilo.
  • Pri prebadanju mafina pazite, da ne zadanete čokoladne kapljice. V pečici se bo kapljica stopila in na zobotrebcu pustila čokolasno sled. Bodite pozorni, da mase ne zamešate s čokoladno kapljico.
  • Čokoladne kapljice posujte na vrh mafinov takoj, ko jih potegnete iz pečice. Kapica mafina je dovolj vroča, da se kapljico rahlo stopi, vendar ne v celoti in se bo oblika kapljice dokaj ohranila, da bo ostal estetski efekt. Če mafine posujete pred peko, se kapljice znajo potopiti in na vrhu ne ostane nobena.
  • Če želite na vrhu popolnoma stopljene kapljice, jih posujte par minut pred koncem peke.
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -