Torta z gozdnimi sadeži brez peke

Morda vas zanima

- Oglas -

Torta, za pripravo katere ne bomo potrebovali pečice, je okusna in zelo enostavna za pripravo. Potrebujemo le nekaj sestavin, malo volje, mešalnik in tortni model premera 23 cm.

Sestavine

Za tortno dno

  • 300 g maslenih piškotov
  • 80 g masla

Za kremo

  • 500 g navadnega čvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 lističev želatine
  • sok 1 limone
  • 300 g gozdnih sadežev

Za okras

  • 200 g gozdnih sadežev
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Postopek

1Piškote v multipraktiku ali z valjarjem zmeljemo v drobtine. Maslo stopimo in ga primešamo drobtinam, dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekača. Če je masa presuha, dodamo še malo mleka. S hrbtno stranjo žlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

2Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.
Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in z vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.

3Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmešamo v jogurtovo maso. Gozdne sadeže očistimo in operemo, večje narežemo na polovico, manjše pustimo kar cele. Previdno jih umešamo v jogurtovo maso.

4Po piškotni osnovi enakomerno razporedimo jogurtovo maso, jo poravnamo in postavimo čez noč v hladilnik. Preden postrežemo, jo še okrasimo s svežimi gozdnimi sadeži in potresemo s sladkorjem v prahu.  

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -