Nutellina torta

Morda vas zanima

- Oglas -

Je kaj boljšega kot Nutellina torta? Skoraj, da ne.

Sestavine

Biskvit

  • 6 jajc
  • 12 dag sladkorja
  • 18 dag moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 5 žlic Nutelle
  • 2 dcl vode
  • 5 žlic sladkorja

Nadev

  • 0,5 l sladke smetane
  • 5 žlic Nutelle

Priprava

1Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo tretjino snega, nežno premešamo. Nato počasi dodajamo moko, ki smo jo presejali in ji dodali pecilni prašek. Na koncu dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.

2Pečemo pri predogreti pečici na 180 °C približno pol ure. Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.

3Stolčemo sladko smetano in ji dodamo pet žlic nutelle. Ne priporočamo več nutelle, ker se sicer zgornja plast torte ne bo strdila.

4V lončku zavremo vodo, ki smo ji dodali sladkor (če je ne bodo jedli otroci, lahko tudi žlico ali dve ruma), nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

5Vsako plast torte namažemo s tretjino kreme. Ko se krema strdi (po vsaj 5 urah v hladilniku), torto okrasimo.

Prejšnji članekDžem iz aronije in jabolk
Naslednji članekDomača orehova potica
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -