Minjon kocke

Morda vas zanima

Kocke, ki vedno pašejo zraven kave ali čaja

Sestavine

za bisvkvit

  • 7 jajc
  • 10 dkg sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 15 dkg masla
  • 5 dkg dobre jedilne čokolade
  • 10 dkg moke – pol mehke, pol ostre
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 žlica kakava
  • peki papir

za nadev

  • 15 dkg sladkorja
  • 5 žlic moke
  • 5 dcl mleka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 20 dkg masla

za glazuro

  • 15 dkg dobre temne čokolade
  • 4,5 žlice olja

Priprava

biskvita

1Vseh sedem beljakov stepemo v čvrst sneg. Postopoma dodamo ves sladkor in še vedno mešamo na najvišji hitrosti, dokler se sladkor ne stopi. Zdaj v sneg umešamo rumenjake, vendar tokrat na nižji hitrosti.

2Maslo in čokolado stopimo. Lahko v posodi, ki smo jo položili nad kipečo vodno kopel, ali v mikrovalovni pečici.

3Skupaj zmešamo moko, kakav in polovico pecilnega praška ter vse presijemo skozi cedilko, da izginejo grudice.

4V zmes jajc in sladkorja postopoma vlivamo raztopljeno maslo s čokolado in moko s kakavom. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Maso vlijemo v pekač velikosti 34×24, ki ga obložimo s peki papirjem.

5

Pečemo na 160 do 180 stopinj Celzija 20 do 25 minut. Ko se kolač ohladi, ga prerežemo na pol, da dobimo dva biskvita.

nadeva

6Sedaj se lotimo nadeva. Moko zmešamo z 2 dcl mleka, da dobimo gladko zmes. Vzamemo sladkor in ga damo na dno posode, nikakor emajlirane, ter segrevamo na majhnem ognju, dokler ne dobi lepe rjave barve. Takrat dodamo 3 dcl mleka in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Ko se raztopi, dodamo moko, ki smo jo zmešali z mlekom, in vse skupaj kuhamo 5 minut. Nadev naj se ohladi.

7Na sobni temperaturi segretih 20 dkg masla zmiksamo, da bo gladko, in ga dobro umešamo v nadev.

8Nadev namažemo na biskvit, prekrijemo ga z drugim biskvitom in malo pritisnemo z rokami, da se dobro združita skupaj.

glazure

9Zdaj sledi čokoladna glazura. Temno čokolado in olje damo v posodo nad vodno kopel in jo stopimo. Občasno premešamo. Olje bo dalo čokoladno glazuri, ko se bo strdila, sijaj. Preden oblijemo biskvit, ki mora biti res ohlajen, nekoliko ohladimo tudi glazuro. Toliko, da se začne strdevati. Ampak samo malo. Polivamo jo od sredine navzven in ko se strdi, dobimo čudovite minjon kocke.

Prejšnji članekAkacijev sirup
Naslednji članekDžem iz rdeče čebule
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -