Minjon kocke

Znam svetuje

Kocke, ki vedno pašejo zraven kave ali čaja

Sestavine za minjon kocke

Biskvit

  • 7 jajc
  • 10 dkg sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 15 dkg masla
  • 5 dkg dobre jedilne čokolade
  • 10 dkg moke – pol mehke, pol ostre
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 žlica kakava
  • peki papir

Nadev

  • 15 dkg sladkorja
  • 5 žlic moke
  • 5 dcl mleka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 20 dkg masla

Glazura

  • 15 dkg dobre temne čokolade
  • 4,5 žlice olja

Postopek

1Vseh sedem beljakov stepemo v čvrst sneg. Postopoma dodamo ves sladkor in še vedno mešamo na najvišji hitrosti, dokler se sladkor ne stopi. Zdaj v sneg umešamo rumenjake, vendar tokrat na nižji hitrosti.

2Maslo in čokolado stopimo. Lahko v posodi, ki smo jo položili nad kipečo vodno kopel, ali v mikrovalovni pečici.

3Skupaj zmešamo moko, kakav in polovico pecilnega praška ter vse presijemo skozi cedilko, da izginejo grudice.

4V zmes jajc in sladkorja postopoma vlivamo raztopljeno maslo s čokolado in moko s kakavom. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Maso vlijemo v pekač velikosti 34×24, ki ga obložimo s peki papirjem.

5Pečemo na 160 do 180 stopinj Celzija 20 do 25 minut. Ko se kolač ohladi, ga prerežemo na pol, da dobimo dva biskvita.

6Sedaj se lotimo nadeva. Moko zmešamo z 2 dcl mleka, da dobimo gladko zmes. Vzamemo sladkor in ga damo na dno posode, nikakor emajlirane, ter segrevamo na majhnem ognju, dokler ne dobi lepe rjave barve. Takrat dodamo 3 dcl mleka in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Ko se raztopi, dodamo moko, ki smo jo zmešali z mlekom, in vse skupaj kuhamo 5 minut. Nadev naj se ohladi.

7Na sobni temperaturi segretih 20 dkg masla zmiksamo, da bo gladko, in ga dobro umešamo v nadev.

8Nadev namažemo na biskvit, prekrijemo ga z drugim biskvitom in malo pritisnemo z rokami, da se dobro združita skupaj.

9Zdaj sledi čokoladna glazura. Temno čokolado in olje damo v posodo nad vodno kopel in jo stopimo. Občasno premešamo. Olje bo dalo čokoladno glazuri, ko se bo strdila, sijaj. Preden oblijemo biskvit, ki mora biti res ohlajen, nekoliko ohladimo tudi glazuro. Toliko, da se začne strdevati. Ampak samo malo. Polivamo jo od sredine navzven in ko se strdi, dobimo čudovite minjon kocke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite