Karamelna panna cotta

Znam svetuje

Neลพna panna cotta kot sladica za vse ljubitelje karamele.

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 4 listiฤi ลพelatine
  • 70 g sladkorja

Postopek

1Listiฤe ลพelatine za 10 minut namoฤimo v mrzlo vodo. Sladkor stresemo v kozico z dnom proti prijemanju in ga enakomerno razporedimo.

2Sladkor topimo toliko ฤasa, da dobimo lepo karamelno barvo. Sladkorja med topljenjem ne meลกamo s kuhalnico, ampak kozico samo na rahlo stresamo.

3Prilijemo sladko smetano, ki jo segrejemo na sobno temperaturo. Zaradi temperaturne razlike se bo karamela strdila, vendar se bo ob segrevanju smetane ponovno stopila. Smetano kuhamo do vretja in vmes meลกamo, da se karamela odlepi od dna posode in enakomerno stopi.

4Vmeลกamo odcejene listiฤe ลพelatine in zmes prelijemo v poljubne skodelice. Na pultu jo ohladimo, nato prestavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi. V hladilniku jo pustimo vsaj 4 ure ali ลกe bolje ฤez noฤ. Okrasimo jo s poljubnim sadjem ali prelijemo s karamelnim prelivom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite