Jogurtova torta s sadjem

Znam svetuje

Odliฤna jogurtova torta, ki jo lahko pripravimo s katerimkoli sadjem, naลกa pa je iz pomaranฤ, malin, jagod in robidnic, bo zagotovo osvojila srca ljubiteljev sladic.

Ta osveลพujoฤa in soฤna torta zdruลพuje bogat okus maslenih piลกkotov, kremasto jogurtno plast ter soฤnost raznolikega sadja.

Priprava je preprosta, rezultat pa bo oฤaral vsakogar, ki ga bo razvajal s prav posebnim okusnim doลพivetjem.

Sestavine za jogurtovo torto s sadjem

Za tortno dno

  • 200 g maslenih piลกkotov
  • 50 g masla

Za kremo

  • 500 g navadnega ฤvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 listiฤev ลพelatine
  • 300 g sadja
  • sok 1 limone

Za preliv

  • 300 g sadja
  • 4 ลพlice limoninega soka
  • 60 g sladkorja
  • 5 listiฤev ลพelatine

Postopek

1Piลกkote v multipraktiku ali z valjarjem zmeljemo v drobtine. Maslo stopimo in ga primeลกamo drobtinam. Dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekaฤa. ฤŒe je masa presuha, dodamo ลกe malo mleka. S hrbtno stranjo ลพlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

2Listiฤeย  ลพelatine zaย 10 minut namoฤimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namoฤijo, jih dobro oลพamemo. Limonin sok segrejemoย in listiฤe ลพelatine stopimo v mlaฤnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se listiฤi popolnoma stopijo.

4Jogurte zmeลกamo s sladkorjem (eno ลพlico sladkorjaย prihranimo zaย smetano) in z vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primeลกamo stopljeno ลพelatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.

5Smetano z ลพlico sladkorja ฤvrsto stepemo. Sadje nareลพemo na ne premajhne kose. Sadje skupaj s smetano vmeลกamo v jogurtovo maso in jo enakomerno razporedimo na piลกkotno osnovo. ฤŒe ลพelimo lep, gladek rob, obod obloลพimo z acetatno folijo. Torto postavimo v hladilnik

6Pripravimo ลกe ลพelatino. Listiฤe za 10 minut namoฤimo v hladni vodi. Na ลกtedilnik postavimo kozico in na nizki temperaturi segrevamo limonin sok, sladkor in polovico sadja. Ko sadje spusti sok, primeลกamo ลกe namoฤene in dobro oลพete listiฤe ลพelatine, dobro premeลกamo in se prepriฤamo, da so je listiฤi popolnoma stopili.

7ลฝelatino nekoliko ohladimo in prelijemo ฤez jogurtovo torto. Okrasimo ลกe s sadjem, ki nam je ostalo in postavimo za vsaj 2 uri v hladilnik, ลกe boljลกe je – ฤe je na hladnem ฤez noฤ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite