Čokoladno pomarančni razpokančki

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlični piškoti, ki se kar topijo v ustih.

Sestavine

  • 220 g ostre moke
  • 55 g masla
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1 vanilijev sladkor z burbonsko vanilijo
  • 2 jajci
  • lupina 1/2 bio pomaranče
  • sok 1/2 pomaranče
  • 230 g čokolade za kuhanje
  • 80 g sladkorja v prahu

Priprava

1Čokolado z maslom stopimo. Ko je že stopljena, vanjo dodamo naribano pomarančno lupino in pomarančni sok. Čokolado damo ohlajat.

2Med tem pensato umešamo jajca, sladkor, sol, burbonski sladkor in cimet. Dodamo skoraj ohlajeno čokoladno zmes. V to penasto čokoladno maso pa sedaj počasi dodajamo moko s pecilnim praškom. Ko je masa dobro premešana, jo damo v hladilnik za 4 do 5 ur. Masa bo dokaj mehka (malo bolj trda kot za biskvit, a še vedno mehka). Naj vas to ne skrbi, se bo čisto strdila na hladnem.

3Ko je masa ohlajena, naredimo iz nje kroglice velikosti malega oreha, pobvaljamo v sladkorju v prahu in zlagamo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Kroglice naj bodo 2 cm narazen. Pečemo med 8 in 10 minut na 180° C.

Nasveti

4Hranimo jih v zaprti škatli na hladnem, če se takoj ne pojedo.

Prejšnji članekSolata Caprese
Naslednji članekPečen kostanj
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -