Odlični piškoti, ki se kar topijo v ustih.
Sestavine
- 220 g ostre moke
- 55 g masla
- ščepec soli
- ščepec cimeta
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 1 vanilijev sladkor z burbonsko vanilijo
- 2 jajci
- lupina 1/2 bio pomaranče
- sok 1/2 pomaranče
- 230 g čokolade za kuhanje
- 80 g sladkorja v prahu
Priprava
1Čokolado z maslom stopimo. Ko je že stopljena, vanjo dodamo naribano pomarančno lupino in pomarančni sok. Čokolado damo ohlajat.
2Med tem pensato umešamo jajca, sladkor, sol, burbonski sladkor in cimet. Dodamo skoraj ohlajeno čokoladno zmes. V to penasto čokoladno maso pa sedaj počasi dodajamo moko s pecilnim praškom. Ko je masa dobro premešana, jo damo v hladilnik za 4 do 5 ur. Masa bo dokaj mehka (malo bolj trda kot za biskvit, a še vedno mehka). Naj vas to ne skrbi, se bo čisto strdila na hladnem.
3Ko je masa ohlajena, naredimo iz nje kroglice velikosti malega oreha, pobvaljamo v sladkorju v prahu in zlagamo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Kroglice naj bodo 2 cm narazen. Pečemo med 8 in 10 minut na 180° C.
Nasveti
4Hranimo jih v zaprti škatli na hladnem, če se takoj ne pojedo.