Čokoladni razpokančki

Znam svetuje

Čokoladni razpokančki so prava čarobnost med sladicami – že sam vonj, ki se širi med peko, vas bo zapeljal in prebudil čute. So več kot le piškoti; so nepozabno doživetje, ki združuje hrustljavo skorjo, nežno mehko sredico ter pregrešno čokoladno razkošje.

Njihova edinstvena tekstura in bogat okus bodo prevzeli vaše brbončice, kar jih naredi za popolno sladico ob vsaki priložnosti. Čokoladni razpokančki so kot majhni ugriz sreče, ki nikoli ne razočara.

Pripravite se na potovanje okusov, ki vas bo navdušilo, saj je ta recept več kot le kulinarična izkušnja – to je ljubezen do čokolade, ki bo zadovoljila vašo sladkosnedsko dušo.

Sestavine za čokoladne razpokančke

  • 230 g temne čokolade
  • 160 g moke
  • 50 g grenkega kakava v prahu
  • 125 g masla pri sobni temperaturi
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 70 ml polnomastnega mleka
  • 10 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • približno 60 g kristalnega sladkorja
  • približno 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1Čokolado nalomimo na majhne koščke in jo skupaj z maslom stopimo v vodni kopeli.

2V večji skledi penasto stepamo jajca s sladkorjem, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. V drugo posodo presejemo moko, kakav, sol in pecilni prašek.

3Stopljeno in ohlajeno čokolado vlijemo v mešanico jajc in sladkorja in nežno premešamo, da dobimo enotno zmes.

4Zmesi izmenično dodajamo presejano moko in mleko. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko in enotno testo.

5Testo pokrijemo in za 12 ur postavimo v hladilnik.

6Naslednji dan pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pripravimo si dva krožnika: na enega stresemo kristalni sladkor, na drugega pa sladkor v prahu.

7Iz testa oblikujemo približno za oreh velike kroglice. Vsako kroglico povaljamo najprej v kristalnem, nato pa še v sladkorju v prahu. Razporejamo jih na s peki papirjem obložen pekač vsaj 3 centimetre narazen. Pečemo 11 do 12 minut.

8Zunanji razpokani del se bo začel strjevati šele med ohlajanjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite