Čokoladni razpokančki

Morda vas zanima

Ti razpokani piškoti so tako dišeči, tako čokoladni in tako dobri. Imajo hrustljavo skorjo, mehko sredico in nikoli se jih ne naveličamo.

Sestavine

  • 230 g temne čokolade
  • 160 g moke
  • 50 g grenkega kakava v prahu
  • 125 g masla pri sobni temperaturi
  • 250 g s rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 70 ml polnomastnega mleka
  • 10 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • približno 60 g kristalnega sladkorja
  • približno 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1Čokolado nalomimo na majhne koščke in jo skupaj z maslom stopimo v vodni kopeli.

2V večji skledi penasto stepamo jajca s sladkorjem, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. V drugo posodo presejemo moko, kakav, sol in pecilni prašek.

3Stopljeno in ohlajeno čokolado vlijemo v mešanico jajc in sladkorja in nežno premešamo, da dobimo enotno zmes.

4Zmesi izmenično dodajamo presejano moko mleko. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko in enotno testo.

5Testo pokrijemo in za 12 ur postavimo v hladilnik.

6Naslednji dan pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pripravimo si dva krožnika: na enega stresemo kristalni sladkor, na drugega pa sladkor v prahu.

7Iz testa oblikujemo približno za oreh velike kroglice. Vsako kroglico povaljamo najprej v kristalnem, nato pa še v sladkorju v prahu. Razporejamo jih na s peki papirjem obložen pekač vsaj 3 centimetre narazen. Pečemo 11 do 12 minut. Zunanji razpokani del se bo začel strjevati šele med ohlajanjem.

Prejšnji članekGrenadirmarš
Naslednji članekKokosovi razpokančki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -