Browniji

Morda vas zanima

Najboljši browniji polni čokolade.

Sestavine

  • 200 g jedilne čokolade – 70 % kakava
  • 200 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1/2 žličke soli

Priprava

1V vodni kopeli raztopimo maslo in temno čokolado. To naredimo tako, da v večjo posodo nalijemo vodo in jo pristavimo na štedilnik, vanjo položimo manjšo posodo, v katero damo koščke masla in nadrobljeno čokolado. Mešamo toliko časa, da se oboje stopi, nato počakamo, da se zmes ohladi.

2Vmešamo sladkor, vanijijev sladkor in sol. Nato dodajamo jajce, vsakega posebej dobro vmešamo v čokoladno zmes. Moko presejemo skupaj s kakavom in pecilnim praškom. To mešanico dodamo nazadnje. Vse sestavine dobro premešamo v gladko maso. Pečico segrejemo na 180 °C. Za peko brownijev potrebujemo pekač velikosti 35 x 45 cm z vsaj 5 cm visokim robom.

3Pekač obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo pripravljeno zmes. Maso poravnamo in pečemo 25-30 minut na srednji legi. Če je že pečena, preverimo z zobotrebcem ali leseno paličico. Potisnemo jo v testo in ko jo izvlečemo mora biti čista, testo ne ne sme prilepiti nanjo. Če se prijema na paličico, podaljšamo čas peke še za nekaj minut.

4Ko je pečeno, vzamemo pekač iz pečice, počakamo, da se ohladi in narežemo na kockice.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -