Stročji fižol v omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Sestavine

  • 1 kg stročjega fižola
  • 1/2 kg čebule
  • 2 stroka česna
  • paradižnikova mezga
  • majaron in origano
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Stročji fižol očistimo in narežemo, čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo.

2V posodo damo oljčno olje, na hladno olje stresemo čebulo, jo posolimo, premešamo. Posodo postavimo na nizek ogenj in čebulo popražimo. Dodamo origano in majaron ter dušimo do mehkega (na nizkem ognju brez dodajanja vode).

3Ko čebula postekleni, dodamo nasekljan česen, popražimo, da česen zadiši in dodamo stročji fižol. Na hitro popražimo in pokrijemo za nekaj minut, da se malo poduši, nato dodamo toliko vode, da pokrije fižolete. Solimo in popramo po okusu in dodamo malo paradižnikove mezge za barvo ter kuhamo do mehkega. Postrežemo kot prilogo k pire krompirju in mesu ali kot samostojno jed.

4Če imamo radi pikantno, lahko v jed damo tudi malo svežega čilija ali čilija v prahu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -