Ocvrti bučkini cvetovi

Morda vas zanima

Poleti, ko na našem vrtu začnejo cveteti bučke, naberemo cvetove tistih, ki rastejo na peclju in se ne bodo razvili v bučko ter pripravimo to okusno jed.

Sestavine

  • cvetovi bučk
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 150 g bele moke
  • sol
  • olje

Postopek

1Jajca, mleko in mineralno vodo zmešamo z metlico. Malo posolimo in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko, da naredimo nekoliko gostejše testo za palačinke.

2Bučkine cvetove najprej operemo in osušimo, nato pomakamo v testo in ocvremo v olju, toliko da postanejo lepo zlato-rumeno zapečeni.

3Ko so pečeni, jih vzamemo iz olja in polagamo na papirnate brisačke, ki jih pogosto menjamo, da dobro popivnajo odvečno olje. Ponudimo jih lahko z jogurtovo omako, ki ji vmešamo nasekljano baziliko, česen, malo soli in popra.

Prejšnji članekBučkini vaflji
Naslednji članekLuna skozi 12 znamenj
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -