Karamelizirana čebula

Morda vas zanima

Karamelizirana čebula lahko obogati marsikatero jed, od krompirja, riža, mesa in seveda hamburgerja.

Sestavine

  • 1 velika rjava čebula
  • košček masla
  • 1 žlica balzamičnega kisa (ali vinskega)
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • ščep soli
  • 1-2 žlici vode

Priprava

1Čebulo olupimo in narežemo na drobne trakove. Popražimo jo na maslu na srednji temperaturi, da postekleni. Dodamo kis in sladkor ter rahlo povečamo temperaturo.

2Ob rednem mešanju pražimo toliko časa, da čebula dobi zlato rjavo barvo. Tik pred koncem dodamo še ščep soli in žlico vode. Mešamo in kuhamo, dokler se tekočina ne pokuha.

Prejšnji članekMarmelada iz mandarin in fig
Naslednji članekDomači buhteljni
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -