Ribezova marmelada z jagodami

Znam svetuje

Ribezova marmelada z jagodami je odliฤna kombinacija okusov.

Sestavine

  • 1 kg rdeฤega ribeza
  • 1 kg jagod
  • 1 kg ลพelirnega sladkorja

Priprava

1Ribez osmukamo in ga damo v veฤji lonec, na zmerni temperaturi   poฤasi kuhamo do vretja. Pustimo vreti  10-15 minut in odstavimo . Medtem jagodam oฤistimo peclje in zelene dele, zmeljemo jih v gosto kaลกo. Ribez nekoliko ohladimo in prav tako pretlaฤimo. Dodamo mu jagode  in sladkor, dobro premeลกamo, lahko pustimo, da se sladkor raztopi, ni pa nujno

2Lonec pristavimo na ogenj, poฤasi segrevamo do vretja. Obฤasno premeลกamo. Pustimo vreti 15 minut in z vrha pobiramo pene. ฤŒe je marmelada dovolj gosta preverimo tako, da ลพliฤko marmelade damo na dobro ohlajen kroลพnik in ko vanjo pomoฤimo prst, se  mora vmes narediti prazen prostor. ฤŒe se razliva, jo kuhajte ลกe 10 minut.

3Kuhano marmelado ลกe vroฤo prelijemo v kozarฤke, ki smo jih ogreli v peฤici. Dobro zapremo in pokrite poฤasi ohlajamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite