Mandarine in limone so si od zmeraj najboljลกa druลพba. Tokrat v marmeladi. Pomembno je le, da sadje ni ลกkropljeno, saj za marmelado potrebujemo tudi olupke.
Sestavine
- 700 g mandarin
- 1 malo limono
- 30 g ลพelatine (+30 ml vode)
- 2-4 juลกne ลพlice sladkorja
- 450 ml vode
Priprava
1Olupimo mandarine in limono ter odstranimo koลกฤice. Olupke nareลพemo na zelo tanke in kratke trakce, meso mandarin in limone prav tako nareลพemo, vse damo v lonec, dodamo vodo in pokrijemo.
2Ko voda zavre, zmanjลกamo ogenj in ลกe naprej kuhamo ter pri tem meลกamo. Medtem ลพelatino raztopimo v topli vodi in tudi njo damo v lonec k marmeladi. Dodamo ลกe sladkor ter kuhamo pribliลพno 30 minut na majhnem ognju, dokler ni zmes povsem zmehฤana.
3Napolnimo kozarce, ki jih prej oฤistimo in steriliziramo v vroฤi peฤici. Pokrijemo s pokrovฤkom, zavijemo v odejo in poฤakamo, da se marmelada ohladi. Hranimo jo v hladilniku.