Ta sirup bo dolgo ostal sveลพ in okusen. Melisa doda sirupu malo poseben okus, ฤe nam ni vลกeฤ, jo seveda lahko spustimo.
Sestavine
- 1 kg malin
- 700 g sladkorja
- velik ลกopek melise โ sveลพe
- 1,5 l vode
- 100 g citronke
Priprava
1V veฤji lonec nalijemo vodo in dodamo sladkor. Postavimo na ลกtedilnik in na zmernem ognju meลกamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma razpusti. Nato dodamo oฤiลกฤene maline in vejice melise. Ogenj zmanjลกamo skoraj na minimum, ravno toliko, da nam ลกe poฤasi vre. Stalno meลกamo toliko ฤasa, da se sirup zaฤne zgoลกฤevati. To je pribliลพno 45 minut, lahko tudi manj.
2Tik pred koncem dodamo ลกe citronko. Meliso poberemo iz sirupa, in vremo ลกe nekaj minut. Vroฤ sirup skozi cedilo prelijemo v steklenice. Dobro jih zapremo in pokrijemo z odejo. Pokritega pustimo, dokler se popolnoma ne ohladi.