Malinov sirup z meliso

Znam svetuje

Ta sirup bo dolgo ostal sveลพ in okusen. Melisa doda sirupu malo poseben okus, ฤe nam ni vลกeฤ, jo seveda lahko spustimo.

Sestavine

  • 1 kg malin
  • 700 g sladkorja
  • velik ลกopek melise โ€“ sveลพe
  • 1,5 l vode
  • 100 g citronke

Priprava

1V veฤji lonec nalijemo vodo in dodamo sladkor. Postavimo na ลกtedilnik in na zmernem ognju meลกamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma razpusti. Nato dodamo oฤiลกฤene maline in vejice melise. Ogenj zmanjลกamo skoraj na minimum, ravno toliko, da nam ลกe poฤasi vre. Stalno meลกamo toliko ฤasa, da se sirup zaฤne zgoลกฤevati. To je pribliลพno 45 minut, lahko tudi manj.

2Tik pred koncem dodamo ลกe citronko. Meliso poberemo iz sirupa, in vremo ลกe nekaj minut. Vroฤ sirup skozi cedilo prelijemo v steklenice. Dobro jih zapremo in pokrijemo z odejo. Pokritega pustimo, dokler se popolnoma ne ohladi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite