Sardele so priljubljene morske ribe, ki jih lahko pripravimo na veฤ naฤinov, poskusite ta recept, enostavno in hitro do okusnega kosila.
Sestavine
- 1 kg sveลพih sardel
- 2 dl suhega belega vina
- 1 ลพlica limoninega soka
- 2 dl ribje juลกne osnove
- 1 ลพlica drobtinic
- 1 ลพliฤka sveลพega nasekljanega roลพmarina
- 1 ลพliฤka sveลพega nasekljanega ลพajblja
- 0,5 dl domaฤega oljฤnega olja
- sol in poper v zrnju
Postopek
1Sardele, morajo biti res sveลพe, temeljito oฤistimo in operemo s hladno vodo. V ลกiroki kozici zavremo ribjo osnovo, belo vino, sol, poprova zrna, roลพmarin in ลพajbelj.
2Odstavimo z ognja in v pripravljeno juho na bok zloลพimo oฤiลกฤene sardele. Polijemo z oljฤnim oljem in potresemo z eno ลพlico drobtinic.
3Kozico pristavimo nazaj na ogenj, poฤakamo da zavre in na moฤnem ognju kuhamo ลกe 15 minut. Vmes kozico veฤkrat pretresemo.
4Postreลพemo takoj s kosom kruha ali, ลกe bolje, s polento in skledo zelene solate.