Sardele v vinu

Znam svetuje

Sardele so priljubljene morske ribe, ki jih lahko pripravimo na veฤ naฤinov, poskusite ta recept, enostavno in hitro do okusnega kosila.

Sestavine

  • 1 kg  sveลพih sardel
  • 2 dl suhega belega vina
  • 1 ลพlica limoninega soka
  • 2 dl ribje juลกne osnove
  • 1 ลพlica drobtinic
  • 1 ลพliฤka sveลพega nasekljanega roลพmarina
  • 1 ลพliฤka sveลพega nasekljanega ลพajblja
  • 0,5 dl domaฤega oljฤnega olja
  • sol in poper v zrnju

Postopek

1Sardele, morajo biti res sveลพe, temeljito oฤistimo in operemo s hladno vodo. V ลกiroki kozici zavremo ribjo osnovo, belo vino, sol, poprova zrna, roลพmarin in ลพajbelj.

2Odstavimo z ognja in v pripravljeno juho na bok zloลพimo oฤiลกฤene sardele. Polijemo z oljฤnim oljem in potresemo z eno ลพlico drobtinic.

3Kozico pristavimo nazaj na ogenj, poฤakamo da zavre in na moฤnem ognju kuhamo ลกe 15 minut. Vmes kozico veฤkrat pretresemo.

4Postreลพemo takoj s kosom kruha ali, ลกe bolje, s polento in skledo zelene solate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite