Šparglji, oviti v slanino

Morda vas zanima

Ne glede na to, koliko jedi pripravimo za predjed, so naši gostje vedno najbolj navdušeni nad jedmi, ki so narejene s slanino – enostavno zato, ker je dobra. Če pa imamo še večji šopek divjih špargljev, lahko pripravimo eno boljših predjedi ali prigrizkov.

Sestavine

  • večji šop divjih špargljev
  • malo oljčnega olja
  • poper
  • rezine slanine

Postopek

1Špargljem odlomimo olesenele dele, operemo jih in dobro osušimo s papirnato brisačo. Šparglje damo na pekač, dodamo malo oljčnega olja in premešamo, da se namastita tako pekač kot šparglji. Popopramo jih, sol pa ne bo potrebna, ker jo bo dala slanina.

2Šparglje razdelimo na enakomerne svežnje, nekje po osem naj jih bo v enem. Ovijte vsak šopek posebej s slanino.

3Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija in v njej pečemo svitke špargljev nekje 20-25 minut, odvisno od debeline špargljev in slanine. Pečeni so, ko je slanina hrustljavo zapečena.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -