Testenine s špargljevim pestom in piščancem

Morda vas zanima

Za hitro, okusno in sveže kosilo je ta jed kot naročena. Sestavin je dovolj za štiri osebe.

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 400 g piščančjih prsi
  • 2 šopka špargljev brez olesenelih delov
  • šopek sveže bazilike
  • 70 g orehov
  • 1 strok nasekljanega česna
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol
  • poper
  • češnjevi paradižniki za okras

Postopek

1En šopek špargljev ohlapno povežemo, lesene dele odlomimo. V večjem loncu zavremo 4 litre vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev tako, da vršički gledajo iz vode. Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo  in narežemo na majhne koščke. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, prihranimo.

2V mešalnik damo kuhane šparglje, baziliko, orehe in česen. Ko je ta mešanica sestavin sesekljana, dodamo oljčno olje, najboljše je domače, parmezan, limonin sok ščepec soli in popra. Miksamo toliko časa, da se sestavine povežejo v kremasto omako.

4Testenine skuhamo po navodilih z embalaže v isti vodi, v kateri so se kuhali šparglji.

5Piščančje prsi narežemo na koščke, ki so primerni za en grižljaj. Pokapljamo jih z oljčnim oljem in na vroči ponvi ocvremo, 4-5 minut bo dovolj. Poberemo jih iz ponve in prihranimo.

6Ponev namastimo z žličko olja in na njem ocvremo drugi šopek špargljev. Cvremo 4 minute, da postanejo hrustljavi. Narežemo jih na 3 centimetra dolge palčke.

7Testenine odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri so se kuhali. V ponev damo kuhane testenine, dodamo pesto iz špargljev in zalijemo z vodo, v kateri so se kuhali. Dodamo toliko vode, da dobimo omako. Dobro premešamo.

8Na krožnik damo testenine z omako, piščanca, ocvrte paličice špargljev in okrasimo s prerezanimi češnjevimi paradižniki.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -