Piščančji zrezki v naravni omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Piščanca imamo vsi radi, velikokrat nas reši iz zagate, kako pripraviti hitro in okusno kosilo.

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • 3 stroki česna
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • 1 žlica moke ali krompirjevega škroba

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na polovice, operemo jih pod hladno vodo in osušimo s papirnatimi brisačami.

2Malo jih posolimo in popopramo, začinimo z mleto papriko (lahko tudi pekočo) in jih popečemo z obeh strani v večji ponvi, v kateri smo segreli malo oljčnega olja.

3Zalijemo jih z jušno osnovo, dodamo nasekljan česen in zmanjšamo temperaturo. Dušimo jih 15-20 minut, dokler ne povre približno polovica tekočine.

4V lončku zmešamo moko z malo omake, ki smo jo vzeli iz ponve in jo zlijemo k piščancu. Kuhamo še nekaj minut, da se omaka malo zgosti.

5Postrežemo s priljubljeno prilogo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -