Piščančja bedrca s čilijem

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko si zaželimo nekaj pikantnega.

Sestavine

Za piščanca

  • 5 piščančjih beder
  • sol
  • 1 žlička olivnega olja

Za marinado

  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 rdeča čili paprika
  • par kapljic gorkega čilija
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička na drobno narezanega timjana
  • ščepec mletega pimenta
  • 1 žlička sladke paprike

Priprava

1Česen in šalotko olupimo ter na drobno narežemo. S čili paprik odrežemo del s pecljem, jih po dolgem prerežemo, odpremo, odstranimo semena in pod vodo temeljito operemo. Dobro ocedimo in narežemo na enakomerne kockice.

2Piščančja bedra operemo, osušimo in v sklepu prerežemo. Dele zložimo v plitvo posodo. Iz česna, čebule, čili paprik, gorkega čilija in preostalih sestavin pripravimo marinado ter z njo temeljito premažemo meso. Pokrijemo ga in mariniramo 2-3 ure na hladnem mestu.

3Meso vzamemo iz marinade in ga posolimo. V večji ponvi segrejemo olje in na njem meso z vseh strani opečemo. Dodamo marinado in v njej meso približno 30 minut dušimo. Med tem ga večkrat obrnemo.

4Kot prilogo serviramo bel kruh, bageto ali tortilje.

Prejšnji članekLimonin šampanjec
Naslednji članekOsnovna rjava omaka
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -