Pečen piščanec na soli

Morda vas zanima

- Oglas -

Čarovnija je v tem, da piščanec potegne v sebe točno toliko soli, kolikor je potrebuje.

Sestavine

  • 1 piščanec (težek cca 1 kilogram)
  • 1 kg grobe soli
  • rožmarin
  • žajbelj

Priprava

1Piščanca operemo in osušimo. V pekač damo sol, ki smo ji primešali malo rožmarina in žajblja. Piščanca položimo na naoljen pekač in pazimo, da sol položimo cca pol centimetra od njega. Nato ga eno uro pečemo na 200°C. Če je imel piščanec 1 kg, ga pečemo eno uro, če ima kilogram in pol, pa ga pečemo uro in pol.

2Piščanca med peko ne obračamo, pustimo, da se speče sam. Meso pride sočno, skorjica pa hrustljava.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -