Ombolo v testu s karamelizirano čebulo

Morda vas zanima

Ombolo v testu je priljubljena primorska jed. Testo lahko nadevamo s katerimikoli sestavinami, ki so nam všeč. Mi smo danes naredili dva ombola v testu in ju napolnili s karamelizirano čebulo, kuhanim pršutom, domačimi vloženimi pečenimi češnjevimi paradižniki (recept zanje lahko najdete na naši strani pod zavihkom ozimnica) in mehkim belim sirom iz slanice.

Sestavine

Testo

  • 300 g bele moke
  • 150 ml mlačne vode
  • 1/4 kocke kvasa (10 g)
  • poravnana žlička soli
  • 3  žlice oljčnega olja
  • pol poravnane žličke sladkorja

Nadev

  • 4 zrezki ombola – svinjskega kareja
  • 2 rezini kuhanega pršuta
  • 6 rezin edamca
  • 16 polovičk vloženih pečenih češnjevih paradižnikov
  • 70 g mehkega belega sira v slanici
  • 1 večja čebula
  • 30 g masla
  • sol
  • oljčno olje

Postopek

1V mlačno vodo, ki smo ji dodali sladkor, nadrobimo kvas in pustimo 5 minut, da se aktivira. V moko vmešamo sol, dodamo olje in prilijemo vodo s kvasom. Vse skupaj zamesimo v gladko testo. Pokrijemo s suho krpo in vzhajamo vsaj pol ure, oziroma toliko časa, da se volumen testa podvoji. Testo še enkrat premesimo in razdelimo na dva enaka dela.

2Zrezke samo rahlo solimo in na hitro popečemo v vroči ponvi na malo oljčnega olja. Pečene zrezke odstavimo in jih narežemo na trakce.

3Čebulo narežemo na tanjše rezine in jo v isti ponvi, v kateri smo raztopili maslo, pražimo približno 15 minut, da karamelizira. Takoj, ko jo damo v ponev jo tudi solimo, če želimo malo bolj sladko čebulo, lahko dodamo tudi pol žličke sladkorja.

4Polovico testa razvaljamo v pravokotnik, dno obložimo z dvema rezinama edamca, nanj položimo polovico karamelizirane čebule, belega sira in paradižnikov. Na vrh damo na trakce narezan ombolo, eno rezino kuhanega pršuta in eno rezino sira. Robove testa potegnemo čez nadev in rahlo pritisnemo, da se zlepi. Postopek ponovimo še z drugo polovico testa.

5Ombola v testu položimo na pladenj obložen s peki papirjem in postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 250°C. Pečemo približno 10-15 minut, oziroma toliko časa, da se lepo rjavo zapeče.

Prejšnji članekHobotnica s krompirjem v solati
Naslednji članekKurja črevca
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -