Cheeseburger s karamelizirano čebulo

Znam svetuje

Odlična ideja za pripravo okusnega cheeseburgerja.

Sestavine

  • 4 bombetke za burgerje
  • 4 goveji burgerji
  • nekaj listov solate
  • 4 rezine sira
  • 2 čebuli
  • poljubna omaka
  • oljčno olje

Postopek

1Kruh za hamburgerje lahko kupimo, še boljše pa bo, da si vzamemo malo več časa in jih spečemo sami. Recept za odlične bombetke najdete na naši strani pod zavihkom kruh in testo.

2Solato operemo in malo osušimo. Čebulo olupimo, prerežemo na pol in narežemo na tanke rezine. Omako lahko pripravimo iz majoneze, kečapa in gorčice, dodamo malo popra, kurkume, česna v prahu in, če imamo radi pikantno, še malo domače čili omake.

3Na vroči ponvi z malo oljčnega olja popečemo meso. Ko je že skoraj pečeno, ga obložimo z rezinami sira in pokrijemo za pol minute, da se sir malo stopi. Meso preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovom, da se ne bo ohladilo.

4V isto ponev damo čebulo, malo posolimo in po potrebi dodamo še malo olja ter pražimo, da karamelizira. Če imamo radi malo bolj sladko čebulo, ji dodamo žličko rjavega sladkorja. Čebuli na koncu vmešamo še malo masla, jo še malo popražimo in damo v posodico. Bombetke prerežemo in popečemo na ponvi.

5Spodnjo polovico kruha premažemo z malo omake, ji dodamo in solato, na vrh postavimo meso in še karamelizirano čebulo. Tudi zgornjo polovico premažemo z omako in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite