Čebulna pita

Morda vas zanima

Enkrat, ko boste spekli to okusno pito in jo odnesli na kakšen piknik, vas bodo vsakič znova prosili, da jo spet prinesete. Pri nas se skoraj stepejo zanjo. ?

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 1 kisla smetana
  • 1 žlička soli
  • 150 g mrzlega masla

Nadev

  • 100 g mesnate slanine
  • 500 g čebule
  • žlica masla

Preliv

  • 100 g sira edamca
  • 50 g parmezana
  • 1 kisla smetana
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • mleta paprika, malo sladke, malo pikantne

Postopek

1Na delovno površino presejemo moko, na sredini naredimo jamico. Vanjo damo jajce, kislo smetano in sol. Na obod moke narežemo maslo. Sestavine s hladnimi rokami na hitro zgnetemo, vendar moramo biti temeljiti, da nam ne ostanejo koščki masla. Testo zavijemo v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

2Slanino narežemo na koščke, čebulo pa olupimo in narežemo na tanke kolobarje.  V ponvi ocvremo slanino, jo poberemo iz ponve, dodamo žlico masla in na njem prozorno opražimo čebulo.

3Obe vrsti sira naribamo, dodamo jajci, kislo smetano, začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in papriko. Dobro premešamo, če je preliv preredek, pa dodamo žlico moke.

4Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. Okrogli pekač (premera 30 cm) dobro namastimo z maslom. Testo razvaljamo na pomokani površini. S testeno ploščo obložimo dno in rob pekača in dno večkrat prebodemo z vilicami. Po dnu pekača razporedimo ocvrto čebulo, prelijemo z zmesjo sira in potresemo s kockami slanine.

5Pečemo približno 40 minut, da se zlato rumeno zapeče. Postrežemo lahko hladno ali toplo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -