Čebulna pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Enkrat, ko boste spekli to okusno pito in jo odnesli na kakšen piknik, vas bodo vsakič znova prosili, da jo spet prinesete. Pri nas se skoraj stepejo zanjo. ?

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 1 kisla smetana
  • 1 žlička soli
  • 150 g mrzlega masla

Nadev

  • 100 g mesnate slanine
  • 500 g čebule
  • žlica masla

Preliv

  • 100 g sira edamca
  • 50 g parmezana
  • 1 kisla smetana
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • mleta paprika, malo sladke, malo pikantne

Postopek

1Na delovno površino presejemo moko, na sredini naredimo jamico. Vanjo damo jajce, kislo smetano in sol. Na obod moke narežemo maslo. Sestavine s hladnimi rokami na hitro zgnetemo, vendar moramo biti temeljiti, da nam ne ostanejo koščki masla. Testo zavijemo v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

2Slanino narežemo na koščke, čebulo pa olupimo in narežemo na tanke kolobarje.  V ponvi ocvremo slanino, jo poberemo iz ponve, dodamo žlico masla in na njem prozorno opražimo čebulo.

3Obe vrsti sira naribamo, dodamo jajci, kislo smetano, začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in papriko. Dobro premešamo, če je preliv preredek, pa dodamo žlico moke.

4Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. Okrogli pekač (premera 30 cm) dobro namastimo z maslom. Testo razvaljamo na pomokani površini. S testeno ploščo obložimo dno in rob pekača in dno večkrat prebodemo z vilicami. Po dnu pekača razporedimo ocvrto čebulo, prelijemo z zmesjo sira in potresemo s kockami slanine.

5Pečemo približno 40 minut, da se zlato rumeno zapeče. Postrežemo lahko hladno ali toplo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -