Ajdova kaša z avokadom in s piščancem

Znam svetuje

Lahko in okusno kosilo, večerja ali malica za v službo. Sestavin je dovolj za eno osebo.

Sestavine

  • 60 g ajdove kaše
  • 100 g piščančjih prsi
  • 1/2 avokada
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • 1/2 paprike
  • pest naribanega rdečega zelja
  • 6 listov zelene solate
  • oljčno olje
  • sol in poper

Postopek

1Ajdovo kašo speremo pod tekočo mrzlo vodo in jo skuhamo v večji količini soljene vode do mehkega (10 do 15 minut). Odvečno vodo odlijemo in ajdovo kašo pustimo, da se malo ohladi.

2Piščančja prsa narežemo na koščke in jih v ponvi na malo vročega olja spečemo. Solimo in popramo po okusu ter pustimo, da se nekoliko ohladijo.

3Zelenjavo opremo in narežemo, avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo. Vse sestavine zložimo na večji krožnik ali v večjo skledo. Začinimo s soljo, oljčnim oljem in po želji tudi z malo balzamičnega kisa, če ga imamo radi.

Nasvet

4Poleg sestavin, ki smo jih za pripravo solate uporabili mi, lahko uporabimo tudi druge, take ki so nam všeč, in pripravimo svojo različico solate. Solato za malico si lahko pripravimo tudi zvečer in jo čez noč hranimo v hladilniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite