Velikonočni piščančki (mlečni kruh)

Morda vas zanima

- Oglas -

Takšni piščančki za veliko noč ne smejo manjkati na mizi.

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 20 dag masla
  • 60 g (1,5 kocke) kvasa
  • 4-5 dcl mleka
  • 1 žlica soli
  • malo ruma
  • 1 vaniljev sladkor
  • lupinica 1 limone

Priprava

1Naredimo kvasec: v manjšo posodo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in malo mlačnega mleka. Premešamo, da se sladkor in kvas stopita. Pustimo, da vzhaja.

2Med tem časom v večjo posodo  stresemo moko, v katero smo naredili vdolbinico. Po robu moke potresemo sol. Pogrejemo mleko samo toliko, da v njem raztopimo maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo limonino lupino, rum in dobro premešamo. Vlijemo v jamico. Prav tako jajci in kvasec, ki je med tem časom že vzhajal. Vse skupaj zgnetemo v čvrsto testo, ki se ne oprijema.

3Testo vzhajamo vsaj 30 minut, nato pa ga po želji oblikujemo v pletenice, venčke, figurice … Premažemo še z razžvrkljanim jajcem in od 20 do 25 minut pečemo v prej ogreti pečici na 190 °C.

Prejšnji članekBučkina kremna juha
Naslednji članekPasulj, zapečen v pečici
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -