Masa za palačinke z mineralno vodo

Morda vas zanima

- Oglas -

Če del mleka nadomestimo z mineralno vodo, bodo naše palačinke bolj rahle.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 250 g moke (približno)
  • 250 ml mleka
  • 200 ml mineralno vodo
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec soli
  • olje za peko palačink

Priprava

1V posodo damo jajci, prilijemo mleko in mineralno vodo, dodamo sladkor in ščepec soli ter z električno metlico premešamo. Moko dodajamo postopoma, in stalno mešamo, da dobimo želeno gostoto testa. Gostejša kot bo masa, debelejše bodo palačinke.

2Testo pustimo počivati 10 minut, da se moka napije, nato jo premešamo in po potrebi dodamo moko ali mleko.

3Ponev za palačinke segrejemo, pokapljamo z oljem. Z zajemalko vanjo vlijemo maso in jo s krožnimi gibi razlijemo po celotni ponvi. Palačinko pečemo kakšno minutko, da se robovi palačinke zapečejo in odstopijo od ponve, nato jo obrnemo z lopatko. Zapečemo jo še na drugi strani in preložimo na krožnik.

4Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -