Domače pšenične tortilje

Morda vas zanima

Res so drugačne od kupljenih. Da. Boljše.

Sestavine

  • 250 g pšenične moke
  • 150 ml vroče vode
  • sol

Priprava

1Moko prelijemo z vročo vodo, zmešamo in zamesimo testo. Po potrebi dodamo še moko, če se testo preveč lepi ali vodo, če je presuho. Testo dobro pregnetemo. Pri tem pazimo, da bo testo mehko in gladko.

2Vrnemo ga v skledo, pokrijemo s folijo ali s krožnikom, da se ne izsuši in pustimo “počivati” nekaj minut.

3Nato testo zvaljamo v svaljek in ga razdelimo najprej na pol, vsako polovico nato spet na pol … toliko časa, da dobimo 8 delov. Te koščke potem povaljamo med dlanmi v kroglico in s pomokanimi dlanmi ali valjarjem zvaljamo oz. stanjšamo v krog želenega premera (cca. 20 cm). Ni treba, da so čisto okrogle oblike!

4Nato dobro segrejemo teflonsko ali litoželezno ponev in spečemo tortilje: najprej po eni strani, dokler se na površini ne naredijo mehurčki, na spodnji strani pa začne rahlo rjaveti (kako zelo rjev želite, je, seveda, odvisno od okusa). Nato tortiljo obrnemo in jo spečemo še po drugi strani. Pozor, ta bo hitreje spečena!

Prejšnji članekRižev narastek z jabolki
Naslednji članekKrompirjevi kroketi
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -