Piščančja obara

Morda vas zanima

Jed na žlico, ki nam segreje in okrepča telo. Opisane količine so dovolj za 4 osebe, če pa jih podvojite in skuhate obaro za dva dni, ste na sploh zmagali.

Sestavine

  • 600 g piščančjega mesa (običajno vzamemo belo meso, lahko pa tudi bedra, perutničke, hrbet …)
  • 3 korenja
  • steblo zelene
  • 1 cel por
  • 1 čebula, najraje šalotka
  • 3 stroki česna
  • 2 lista lovora, po žličko majarona, timijana in pošteno pest peteršilja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Vzamemo večji lonec, ga segrejemo in v že segretega damo oljčno olje in na kose narezano meso. Beder, perutničk in hrbta ne režemo. Pokrijemo s pokrovom in pustimo, da se cvre, dokler meso ne dobi zlate barve. Občasno obrnemo, da se zapeče enakomerno.

2Korenček nasekljamo na kolobarje, por prav tako. Damo na stran. V lonec s prepraženim mesom damo nasekljano čebulo in mešamo, da se nam ne prismodi. Dodamo tudi sesekljani česen in ko zadiši, pridamo korenje in ko se malo poduši še por.

3Mešamo in pražimo na manjšem do srednjem ognju. Zelenjava naj zadiši. Ko se med stalnim mešanjem začenja lepiti na dno lonca, zalijemo z 2 litri jušne osnove ali kar vode, ki ji dodamo še 2 žlički naravne vegete. Dodamo začimbe, sol, poper in kuhamo na zmernem ognju približno 30 do 45 minut.

4Ob našteti zelenjavi v piščančjo obaro paše skoraj vsaka sezonska zelenjava, tudi grah, kar tisti iz konzerve, ki ga damo naravnost v vodo in ga ne pražimo na olju. Ob obari lahko postrežemo žličnike, s čemer bo jed še bolj nasitna, pire krompir ali zgolj polnozrnat kruh.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -