Ravioli s špinačo in z rikoto

Morda vas zanima

- Oglas -

Božanska kombinacija okusov.

Sestavine

Špinačno testo

  • 250 g sveže špinače
  • 200 g moke
  • sol
  • 2 jajci
  • sol
  • olje

Nadev

  • 350 g sveže špinače (brez stebla)
  • 250 g rikote
  • 50 g parmezana
  • 2 jajci
  • muškatni orešek
  • sol
  • poper

Postopek

1Testo naredimo tako, da špinačo 1 minuto blanširamo v vreli vodi, jo odcedimo in drobno sesekljamo. Moko presejemo na delovno površino. Dodamo špinačo, sol, razžvrkljana jajca in oljčno olje. Mešamo, da nastane testo in ga gladko ugnetemo. Zavijemo ga v folijo za živila in ga pustimo počivati 30 minut.

2Za nadev špinačo damo v lonec. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo 5 minut, da se sesede. Dobro jo odcedimo in ožamemo. Pustimo, da se ohladi ter jo nato drobno sesekljamo. Rikoto gladko zmešamo. Nato dodamo špinačo, parmezan ter polovico jajčne mase in po želji začinimo z muškatnim oreškom, poprom in soljo.

3Testo razpolovimo in ga razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini. Raviole naredimo po receptu in jih nadevamo s špinačno maso. Na pomokani kuhinjski krpi naj počivajo eno uro.

4Raviole damo v osoljeno vrelo vodo in pustimo, da se kuhajo 5 minut. Z zajemalko jih vzamemo iz vode in položimo na papirnate brisače, da se odcedijo. Na njih naribamo še parmezan ter jih postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad